Financiële administratie wordt steeds meer uitbesteed

Sneller de juiste cijfers Kostenreductie is niet de enige en voornaamste drijfveer voor de hervormingen. Een betere, meer betrouwbare financiële administratie – waarin cijfers sneller beschikbaar komen en meer toegespitst worden op de primaire informatiebehoefte – vormen belangrijke uitgangspunten.


Bv oprichten wordt eenvoudiger

Het minimale startkapitaal van € 18.000 bij de oprichting van een bv is straks verleden tijd. De bankverklaring bij inbreng in geld en de accountantsverklaring bij inbreng in natura worden ook afgeschaft. Wel blijft het verplicht om bij inbreng in natura een beschrijving op te stellen van hetgeen wordt ingebracht. Ook moet u nog steeds […]


Verrekenen van belastingen

U hoeft niet langer de belastingdienst een verzoekschrift te schrijven, als u de loonheffingen en omzetbelasting met elkaar wilt verrekenen en ook nog wat terugbetaald krijgt. U kunt voortaan gebruikmaken van een standaard formulier op de site van de fiscus. Lees verder»


Spookfacturen

Ondernemers ontvangen steeds meer Engelstalige spookfacturen in de bus. Deze nepfacturen zijn nog onduidelijker dan de Nederlandse variant. Let op het woordje “offer” dat in de kleine lettertjes vermeld staat: hieruit blijkt dat het een aanbieding en geen factuur betreft.